به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از الخلیج آنلاین, رژیم صهیونیستی رئیس جمهور مصر را همپیمان راهبردی خود می داند و در شرایطی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در انتخابات شکست خورده است, این رژیم نگران اعتراض های اخیر در مصر است.
مقامات رسمی اسرائیل در مقابل تظاهرات در شهرهای مصر برای سرنگونی و کناره گیری عبد الفتاح السیسی, همپیمان راهبردی (اسرائیل) سکوت در پیش گرفته است. در همین حال روزنامه های اسرائیلی به طور گسترده به پوشش خبری این تظاهرات که برای نخستین بار از زمان کودتای وی علیه قدرت قانونی برپا شد, اهمیت دادند.
پیگیری های دقیق اسرائیل درباره مسائل داخلی مصر نشان می دهد نظام مصر به چند علت با تهدیدهایی رو به روست که بارزترین آن وخامت اوضاع اقتصادی و معیشتی و خشم جوانان مصری علیه نظام سیاسی است.
محافل صهیونیستی سال های گذشته متوجه شدند روی کار آمدن السیسی, بزرگ ترین هدیه برای امنیت اسرائیل بوده است.
نظام مصر سیاست عادی سازی علنی را با اسرائیل دارد. به طوریکه السیسی و بنیامین نتانیاهو در زمان حکومت السیسی بارها با یکدیگر دیدار کرده اند.
مقامات اسرائیلی, مصر را «دوست زمان سختی» می دانند. از اینرو تل آویو متوجه خطر پیامدهای وخامت وضع اقتصادی و نابسامانی اوضاع معیشتی مصر پس از کاهش ارزش پول ملی این کشور شد.
اسرائیل متوجه شد که چالش اقتصادی, بزرگ ترین چالش برای همپیمانش السیسی است و در صورت فروپاشی قدرت السیسی به اسرائیل خسارت فراوانی وارد خواهد شد. چرا که بی ثباتی امنیتی در مصر امنیت اسرائیل را تهدید خواهد کرد.
از اینرو تل آویو برای حفظ ثبات خود به سرعت در طول سال های حکومت السیسی دست یاری به سوی نظام مصر دراز کرد و رسانه های اسرائیلی آشکارا درباره برنامه های کمک اقتصادی به نظام مصر سخن گفتند. اما این مسئله نتوانست به کاهش فروپاشی اقتصاد مصر و کنترل افزایش خشم از حکومت السیسی در میان محافل مردمی کمک چندانی کند.
همچنین مستشاران عالیرتبه کابینه اسرائیل تلاش کردند تا آمریکایی ها را برای ارائه کمک به نظام مصر متقاعد کنند تا از همپیمان خود و «حامی توافق کمپ دیوید» محافظت کنند. از اینرو غافلگیرکننده نیست که افشا شود این اسرائیلی ها بودند که در سال 2013 مجلس سنای آمریکا را وادار کردند با ارائه یک میلیارد و 500 میلیون دلار به مصر موافقت کند.
تل آویو, السیسی را به ویژه به سبب سیاست های قاطعانه وی در برابر جنبش حماس و جنگ علیه نیروهای جهادی در سینا همپیمان خود می داند.
همچنین ارتش مصر با همه تونل ها مقابله و از رسیدن غذا و کمک ها به فلسطین از طریق تونل ها جلوگیری کرد و تقریبا گذرگاه رفح را کاملا بست. مصر پس از آن نوار مرزی میان مصر و اسرائیل را تخلیه کرد و پس از بیرون کردن ساکنان بر اساس درخواست اسرائیل, آنجا را به منطقه ای متروکه تبدیل کرد.
مصر همچنین در آوریل 2016 دو جزیره تیران و صنافیر را به عربستان واگذار کرد و چه بسا این اقدام یا فروش (دو جزیره) گنج راهبردی باشد که اسرائیل رایگان آن را به دست آورد. چراکه مالکیت عربستان بر این دو جزیره باعث می شود خلیج تیران به گذرگاه بین المللی دریایی تبدیل شود که در این صورت به کشتی های اسرائیلی اجازه می دهد بدون هیچ مانعی از آنجا عبور کنند.
پیشتر هم شبکه "مکملین" مصر, مکالمه تلفنی فاش شده میان سامح شکری وزیر امور خارجه سابق مصر با وکیل شخصی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را منتشر کرد که در آن دو طرف درباره جزیره تیران و صنافیر با یکدیگر گفت و گو کرده بودند.
طبق این مکالمه درزکرده شکری گفت مصر با پیشنهاد وکیل اسرائیلی مبنی بر اینکه قاهره هیچ گونه اصلاحی در این توافق را بدون موافقت قبلی کابینه اسرائیل نمی پذیرد, موافقت کرد.
بزرگ ترین بازتاب (تظاهرات اخیر مصر) در اسرائیل, میان رسانه ها بود که خبرها و تحولات تظاهرات در میدان التحریر و شهرهای مصری را منعکس کردند و با وجود تسلط رویدادهای مربوط به انتخابات پارلمانی اسرائیل و خبرهای مربوط به نخست وزیر آینده در رسانه های اسرائیلی, این رسانه ها خبرهای مصر را با عنوان خبرهای ویژه بازتاب دادند.
رادیو ارتش اسرائیل, تظاهرات در میدان های مختلف مصر را تحولی بسیار خطرناک برای اسرائیل توصیف کرد و گفت در صورتی که این رویدادها به سقوط رئیس جمهور مصر منجر شود وضع راهبردی اسرائیل به شکل فاجعه باری وخیم خواهد شد.
کانال 13 اسرائیل هم اعتراض های مصر را تظاهرات بی سابقه علیه السیسی خواند که برای درخواست از وی برای ترک پست خود پس از ادعاهای مطرح شده درباره فساد وی و فساد در ارتش مصر بر پا شد.
عدنان ابو عامره نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی فلسطینی هم گفت تظاهرات و خشم از السیسی در مصر باعث نارضایتی مقامات اسرائیلی شد. چون آنها معتقدند سرنگونی السیسی باعث سقوط معامله قرن و طرح خاورمیانه جدید خواهد شد.
ابو عامره به الخلیج آنلاین گفت به لرزه افتادن ستون های قدرت السیسی باعث آشفتگی اسرائیل خواهد شد؛ اسرائیلی که همواره معتقد بوده است توافق کمپ دیوید امضاشده میان اسرائیل و مصر در سال 1979 و رژیم های دیکتاتوری که از زمان انور سادات تا السیسی بر مصر حکومت کردند, تکیه گاهی برای پیشروی و گسترش حضور اسرائیل در منطقه است.
وی افزود این هماهنگی میان السیسی و اسرائیل امروز با بن بست بزرگی رو به رو شده و نزدیک است اسرائیل, مهم ترین فرد در مصر و مهم ترین همپیمان خود در منطقه را از دست بدهد.
در همین حال صالح النعامی پژوهشگر مسائل اسرائیل گفت آنچه باعث می شود نخبه های راستگرا و افراطی صهیونیستی که به شدت طرفدار بقای رژیم السیسی هستند بسیار ناامید شوند فقط سرگردانی نتانیاهو به سبب پیامدهای انتخابات و پرونده های فساد نیست بلکه این مسئله است که آنها مطمئن اند با اینکه ترامپ به حمایت از السیسی تظاهر می کند اما در نخستین آزمون, السیسی را تنها خواهد گذاشت.
النعامی گفت در حال حاضر السیسی کمک نتانیاهو را که پس از شکست در انتخابات در حال ترک عرصه سیاسی است از دست داده است.
وی افزود نتانیاهو در فراهم کردن مشروعیت بین المللی برای کودتای (السیسی) نقش مهمی داشت و توانست واشنگتن را به حمایت از السیسی متقاعد کند.
النعامی در چند توئیت در صفحه شخصی خود در توئیتر گفت سقوط السیسی ضربه بزرگی برای تل آویو خواهد بود. چراکه ثبات رژیم وی یکی از موجبات اصلی امنیت ملی در رژیم صهیونیستی به شمار می آید.
وی افزود معضل اسرائیل این است که رژیم السیسی در زمان نامناسب دچار بحران شده است. چون پس از آنکه مشخص شد عربستان مانند یک ببر کاغذی است, اسرائیل دیگر امید چندانی به محمد بن سلمان ندارد و این باعث می شود اسرائیل در آینده در رویارویی با چالش های منطقه بیشتر به خود تکیه کند.
النعامی گفت بقای السیسی نه تنها برای اسرائیل اندوخته راهبردی بلکه یک ذخیره اقتصادی هم به شمار می آید. در فاصله زمانی آغاز انقلاب 25 ژانویه و کودتا در مصر, اسرائیل برای افزایش بودجه نظامی خود تا چهار میلیارد و 500 میلیون دلار برنامه ریزی کرد. چون معتقد بود مصر انقلابی, چالش هایی تحمیل خواهد کرد که به افزایش هزینه های امنیتی (اسرائیل) منجر خواهد شد.